Hæfter på genbrugspapir 

Hæfteklammet tryksager på genbrugspapir understøtter din miljøprofil. Miljøpapir er fremstillet af 100% genbrugsfibre og er både bæredygtig og miljøvenlig.

Billeder og grafik 

Vær opmærksom på at 100% genbrugspapir har en lavere hvidhed og det betyder at dine billeder og grafik bliver ”farvet” af papirets farve. Billederne vil optræde mere ”beskidte” og specielt personbilleder og ansigter får et lidt unaturligt udtryk.

Genbruger du grafik og farver fra andre tryksager, så vil farverne optræde anderledes til sammenligning.

Printklare filer 

Før du eksporterer din printklare PDF-fil er det vigtigt at huske følgende:

  • Skæremærker
  • 3 mm Bleed/beskæring (lad billeder gå ud over kanten, så undgår du hvide kanter yderst)
  • Sort tekst skal stå i ren sort (ikke registersort)
  • Skrifter skal ”embeddes” (inkluderes i pdf’en)
  • Billeder anbefales at have en opløsning på minimum 300 dpi (mindre vil forringe billedkvaliteten)

Miljøpapir/genbrugspapir

Vores standard miljøpapir er fremstillet af 100% genbrugsfibre. Kvaliteten er ubestrøget og matglittet. Papiret er FSC certificeret og mærket med EU eco-label og Den blå engel.

Papirfremstilling 

Miljøpapiret fremstilles af 100% genbrugs pulp. Det betyder at der skal bruges mindre vand og dermed væsentlig mindre energiforbrug i selve fremstillingsprocessen.

Generelt har miljøpapir/genbrugspapir lidt dårligere egenskaber end almindeligt papir. Det skyldes at papirets fibre er lidt kortere end nye fibre. Det gør at papirets overflade er lidt mere uens.

Hvidhed CIE ISO 11475 

Papirets hvidhed angives ifølge ISO 11475 normen. Almindeligt silkemat papir har en hvidhed på 125-130, imens vores standard miljøpapir har en hvidhed på 95 efter samme standardnorm. Det betyder at hvidheden er lavere og derfor vil billede- og farvegengivelse være mere ”beskidt”. Til gengæld vil den dårligere hvidhed visuelt give det ønskede ”genbrugslook”.

Papirtykkelse 

Vi lagerfører kvaliteten i 110 gram som har en tykkelse på 137 my, som svarer til 150-170 gram almindelig silkemat papir. Vælger du et omslagspapir på 250 gram svarer det til tykkelsen til 300 gram silkemat.

Opacitet 

Sammenligner man vores standard genbrugspapir med almindeligt silkemat papir, så har de stort set identisk opacitet. Opaciteten er papirets gennemsigtighed.

Prisberegner

I alt ex. moms og forsendelse : 885 Kr.

Fortsæt